Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 18 februar 2002 / Time Line February 18, 2002

Version 3.5

17. Februar 2002, 19. Februar 2002


2002
EU indfører våbenembargo mod Zimbabwe.

2002
EU introduces arms embargo against Zimbabwe.
Literature: Arms transfers to Zimbabwe: implications for an arms trade treaty. / : Lukas Jeuck. SIPRI, 2011. - 12 s.
- http://books.sipri.org/files/misc/SIPRIBP1103.pdf

02/18/2002
Militær dansk minerydning
Forsvarsministeren (Svend Aage Jensby):
I henhold til FNs sikkerhedsråds resolution 1386 af 20. december 2001 samt den militærtekniske aftale, der er indgået mellem den internationale sikkerhedsstyrke og de afghanske myndigheder, har den internationale sikkerhedsstyrke til formål at støtte de afghanske myndigheder med at opretholde sikkerheden i Kabul og omkringliggende områder.
Konkret skal styrken bl.a. bistå afghanerne i at skabe et sikkerhedsarrangement omkring politiske institutioner og andre nøglefaciliteter i Kabul. Endvidere kan styrken få til opgave at bistå i forberedelserne af en ny afghansk sikkerhedsstyrke.
Opgaven for det danske ammunitionsrydningshold i Afghanistan er at rydde miner og ammunition for den internationale sikkerhedsstyrke. Det er det, ammunitionsrydningsholdet er sammensat til inden for rammerne af den samlede styrke og det givne mandat.
Den konkrete indsættelse af det danske ammunitionsrydningshold fastlægges af sikkerhedsstyrken i henhold til styrkens opgaver. Sikring af sikkerhedsstyrken, herunder ammunitions- og minerydning af de lokaliteter, som sikkerhedsstyrken skal benytte sig af, har en naturlig indledende prioritet. Endvidere findes det naturligt, at ammunitions- og minerydning med henblik på at skabe sikre faciliteter, herunder transportveje, for de afghanske myndigheder i Kabul og omkringliggende områder vil have en meget høj prioritet. Denne indsats vil i høj grad være til gavn for den civile befolkning i disse områder.

02/18/2002

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for februar 2002

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page