-
- Bekendtgørelse om
mælkeprodukter m.v.
- https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=184845
Kapitel 3
Ost
Definitioner
§ 4. Ved ost forstås i denne bekendtgørelse: Det
modnede eller umodnede (friske) mælkeprodukt, der tilvirkes
med eller uden skorpe eller coating, og i hvilket forholdet mellem
valleprotein og kasein ikke overskrider mængdeforholdet i
mælk, og som er opnået
1) ved hel eller delvis koagulering af mælkeprotein i
mælk, skummetmælk, fedtstandardiseret mælk,
fløde og kærnemælk eller en kombination heraf
ved hjælp af løbe eller andre egnede
koaguleringsmidler og med delvis afdræning af valle, og
således at der sker en koncentrering af mælkeprotein,
eller
2) ved en fremstillingsteknik, der omfatter hel eller delvis
koagulering af mælkeprotein i mejerimælk eller andre
mælkeprodukter, som giver et slutprodukt, der har lignende
fysiske, kemiske og sensoriske karakteristika, som hvis produktet
var fremstillet som anført under nr.1.
De mange forskellige ostetyper der findes, fremgår af
bekendtgørelsen.
- Se også: Føde ; smør.
-
- Tekst:
Send
kommentar, email eller søg i
Fredsakademiet.dk