Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 6. juni 2001 / Time Line June 6, 2001

Version 3.5

5. juni 2001, 7. juni 2001


06/06/2001
Taiwan: Lovgivere kræver nedklassificering af kontrakter i forbindelse med køb af fregatter
Taiwans lovgivende forsamling, Yuan, godkendte onsdag en resolution som kræver ned-klassificering af købet af seks franske Lafayette fregatter, skriver Central News Agency.

06/06/2001
Tidligere præsident i husarrest - sigtet for våbensalg
Argentinas tidligere præsident Carlos Menem har afbrudt sin bryllupsrejse med en skønhedsdronning for at besvare anklager om våbensalg. En stævning blev udstedt i Buenos Aires af forbundsdommer Jorge Urzo, som efterforsker en illegal våbensalgsskandale som impliceer dusinvis af toppolitikere og militærfolk fra Menem tiden. Dommeren har beordret arrastationen af to af Señor Menems næreste rådgivere, tidligere forsvarsminister Erman González, og Emir Yoma, hans første kones broder. Våbenhandlen betragtes som speciel kontraversiel, fordi våbnene blev solgt til Ecuador og brugt i en strid med Peru, et land som har venlige forbindelser til Argentina.

06/06/2001
Indonesien, USA genoptager træning
Den amerikanske regring som understreger intentionen om at forbedre forbindelserne med Indonesiens væbnede styrker og samtidig opretholde sin forpligtelse overfor menneskerettighederne, har forsigtigt genoptaget 'low-level training exchanges' med den indonesiske flåde og luftvåben, skriver Jane's Defence Weekly.

06/06/2001

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for 2001

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page