Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 3 juni 2001 / Time Line June 3, 2001

Version 3.5

2. juni 2001, 4. juni 2001


06/03/2001
Ny mine detektor testet i Rusland
En ny mine detektor (geolocator), baseret på radarprincippet er blevet testet succesfuldt i Rusland. RCAAM blev fortalt af eksperter ved the Academy of Military Sciences at en forsøgsmodel af denne minedetektor med navnet Geo-3, blev testet i udkanten af Groznien. til trods for de yderst vanskelige forhold der, var Geo-3 i stand til at finde ikke kun miner og granater, men også eksplosiver uden metaldele.

06/03/2001
Venezuela: Deltager i regional vold
Venezuela er ved at anskaffe en ny 5.56 mm angrebsriffel til erstatning for den gamle FAL 7.62 som bruges i alle dele af landets militær. Mere end 100,000 FAL rifler vil blive taget ud af tjeneste og anbragt i depoter, hvorfra tyverier ofte forekommer. Tusindvis af rifler skal formodentligt eksporteres til købere i andre lande som en del af præsident Chavez udviklingsstrategi som skal gøre Venezuela til en større regional våbeneksportør. Venezuelas bedre bevæbning af landets væbnede styrker vil give the Revolutionary Armed Forces of Colombia (FARC) og National Liberation army (ELN) guerrillaer flere våben og således være med til at øge volden i Colombia, skriver STRATFOR.

06/03/2001
Holland nægter salg af undervandsbåde til Taiwan
BRUSSELS - Efter at hollænderne i denne uge bekræftede, at de ikke vil sælge undervandsbåde til Taiwan i overnesstemmelse med landets nuværende "Et Kina" politik, vil Taiwan undersøge mulighederne for selv at bygge dem, skriver Asia Pulse.

06/03/2001

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for 2001

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page