Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 11. september 1983 / Timeline September 11, 1983

Version 3.5

10. September 1983, 12. September 1983


09/11/1983
Fredsgruppe for Nørrebro-ungdom
Samarbejder med Nørrebro for Fred, men skal arbejde på de unges egne betingelser
En gruppe unge har dannet en ungdomsfredsgruppe på Nørrebro. Ikke for at konkurrere med eksisterende fredsgrupper, men som supplement til dem. For at nå ud til alle de unge, der er interesseret i at lave fredsarbejde, og for at kunne lave fredsarbejde på de unges egne betingelser, som ikke dækkes i de eksisterende organisationer. Ungdomsfredsgruppen mener, unge har en anden måde at lave fredsarbejde på. Det er noget med mere musik, mere fest og aktioner.
For øjeblikket har ungdomsfredsgruppen 25-30 medlemmer i alderen 14-26 år, der mødes hver tirsdag i medborgerhuset, Blågårds Plads 3. På møderne, der er åbne for alle, inviteres ofte folk til at informere om fredsarbejde m.v. F. eks. havde de unge for nylig besøg af Lise Høst Madsen, der viste lysbilleder og fortalte om sin deltagelse i fredsmarchen i USA tidligere på året. Desuden har ungdomsfredsgruppen deltaget i planlægningen af det store freds-folkeoptog 29. oktober.
I den kommende tid vil ungdomsfredsgruppen kontakte Nørrebros unge i ungdomsklubber, på HF-kurser og lignende steder for at få en debat igang om opstillingen af de 572 atomraketter. Og for at gøre flere unge interesseret i at gå aktivt ind i fredsarbejdet, skriver Nørrebro Avis.

09/11/1983
Sovjetisk   atomvåbenforsøg.

09/11/1983

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for september 1983

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page