Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 9. juni 1964 / Time Line June 9, 1964

Version 3.5

8. juni 1964, 10. juni 1964


06/08/1964
Wamberg-udvalget nedsættes.
Udvalget har til opgave, at føre tilsyn med Politiets Efterretningstjenestes registrering og videregivelse af oplysninger, ligesom udvalget holdes underrettet om de til en hver tid fulgte retningslinjer for registrering. Udvalget kan ikke beskæftige sig med PETs efterforskningssager og har ingen kompetence til at beskæftige sig med Forsvarets Efterretningstjeneste.
'Wambergudvalgets kommissorium af 1964
Regler for udvalget, som skal føre tilsyn med politiets efterretningstjenestes registrering og videregivelse af oplysninger.

  • Udvalget nedsættes af regeringen. Det består af en formand og 3 andre medlemmer. I udvalgets forhandlinger deltager en repræsentant for politiets efterretningstjeneste samt direktøren for udenrigsministeriet og departementscheferne i justitsministeriet og forsvarsministeriet (se note). Det er alene udvalgets medlemmer, der afgør de udvalget forelagte sager.
  • Udvalget har til opgave at føre tilsyn med politiets efterretningstjenestes registrering og videregivelse af oplysninger.
  • Udvalget holdes underrettet om de til enhver tid fulgte retningslinier for registrering.
  • I tilfælde, hvor efterretningstjenesten påtænker i anledning af forespørgsel for en styrelse at videregive foreliggende oplysninger vedrørende enkeltpersoner, forelægges sagen forinden for udvalget til godkendelse af, at oplysningerne videregives.
  • Tilsvarende forelæggelse sker, såfremt efterretningstjenesten påtænker til vedkommende styrelse at videregive modtagne oplysninger vedrørende personer, der allerede er godkendt til behandling af klassificerede sager.
  • I tilfælde af stemmelighed inden for udvalget er formandens stemme afgørende.
  • Ethvert spørgsmål vedrørende punkterne 3 og 4 kan af udvalget eller et medlem af dette forelægges for justitsministeren.'
JUSTITSMINISTERIET, den 8. juni 1964
Bemærk at der intet er nævnt i kommissoriet om offentliggørelse af udvalgets tilsynsaktiviteter.

06/09/1964

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for 1964

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page