Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 10. maj 2011 / Time Line May 10, 2011

Version 3.0

9. Maj 2011, 11. Maj 2011


05/10/2011
Skuespillet i Pakistan
Af Holger Terp
Et af den nyere tids største skuespil fandt sted i begyndelsen af maj i Pakistan - og i den efterfølgende tid er der reelt ikke kommet nogen faktuelle oplysninger om midnatsforestillingen. Der er kun en kilde til historien: det amerikanske militær og Barack Obama er øverste chef for dette.
Man kan kun i en sådan situation spørge sig selv om, hvad formålet med dramaet er. Hvem har gavn af iscenesættelsen?
Først og fremmest manuscriptforfatteren og aktørerne.
Det amerikanske samfund er på vej ind i en stor økonomisk krise på grund af det offentliges budgetunderskud og det militære forbrug. Selv udgifterne til at klassificere dokumenter er stigende.
De militære aktører, soldaterne, skal på baggrund af denne situation, bevise deres eksistensberettigelse. Derer udstationeret amerikanske soldater i mere end 40 lande og offentligheden skal have smæk for skillingen og endelig vil Nobelfredsprismodtageren Obama gerne genvælges. Dramaet i Pakistan har som hovedformål at forvirre offentligheden. Medierne vil beskæftige sig så meget med detaljerne af det de tror de har set på scenen, så de helt glemmer at politicere af bar benovelse over at have fået lov til at være tilskuere.
Når tilskuerne har mistet interessen for skuespillet iscenesættes et andet et andet sted i den tredie verden når der er behov for det.

05/10/2011

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for maj 2011

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page