Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 11. januar 2021 / Time Line January 11, 2021

Version 3.5

10. Januar 2021, 12. Januar 2021


01/11/2021
PICASSO: FRED OG FRIHED
11. februar – 29. maj 2021
”Jeg tror på liv frem for død. Jeg tror på fred frem for krig!”
Louisiana har et særligt forhold til Picasso. Museet har tre fornemme malerier i samlingen samt tegninger og grafiske tryk, og gennem sin 50-årige historie har Louisiana afholdt intet mindre end fire udstillinger med den store kunstner. Til februar bliver det igen Picasso-tid på Louisiana, når museet sætter fokus på den politiske og fredselskende Picasso og viser værker, der vidner om hans sociale og politiske engagement i årene fra 1944 til hans død i 1973.
Udstillingens mere end 100 værker omfattere malerier, tegninger, litografiske tryk, breve og fotografi i et righoldigt udvalg. De vidner om en socialt engageret kunstner, der fulgte med i verdens begivenheder, og meget af Picassos kunst i de sidste tre årtier af hans liv skildrer menneskelige konflikter og krig, men udtrykker samtidig et dybt ønske om fred, international forståelse og samhørighed. Og typisk for Picasso favner han begivenhederne i et stort spektrum, det vil sige han sætter hele sin egen kunstneriske lidenskab i spil for at fange tiden.
Picasso: Fred og Frihed vil være opdelt i otte temaer: Lighuset og Paris efter krigen, Opstillinger, Fredsduen, Kvinderne fra Algeriet; Sabinerindernes rov, Frokosten i det grønne, Mødre og musketerer samt Krig og fred. Med maleri, tegning, litografiske tryk, breve og fotografi vil udstillingen dokumentere, hvordan Picasso refererer til historiske nøglebegivenheder.
Udstillingen er blevet til i et samarbejde med Tate Liverpool og Albertina i Wien og giver Louisiana en enestående chance til at brede endnu et tema i Picassos enorme og mangefacetterede kunstneriske virke ud for museets gæster.
"Maleriet er stærkere end mig. Det får mig til at gøre, hvad det vil, fra det ene lærred til det næste. Altid videre, videre. Jeg maler som jeg trækker vejret. Og når jeg er færdig med at arbejde, maler jeg for at slappe af."

01/11/2021

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for januar 2021

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page