Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 22. december 2011 / Time Line December 22, 2011

Version 3.5

21. December 2011, 23. December 2011


12/22/2011
Om kirkevielse af homoseksuelle og feltpræster
Feltpræstordningen har været med til at give vort lands oprustning og vort folks militarisering et tyndt lag religiøs fernis
Af Henning Sørensen, Grenå
I anledning af kirkens nytår, har biskop Kjeld Holm, Århus, udtalt til Danmarks Radio, at den kommende lov om homoseksuelles adgang til kirkelig vielse er et stort gode. Det er jeg enig med ham i.
Den kirkelige højrefløj har – efter at den stort set har opgivet kampen mod alkohol til drikkebrug – mistet sansen for proportioner. De raser, og betegner den kommende lov som en katastrofe. Kun én gang i folkekirkens historie, har Folketinget vedtaget en lov, der skulle vise at sig at blive en katastrofe: Det var loven om feltpræster i 1959.
Denne stemte Det Radikale Venstre imod, og det var desværre sidste gang dette parti markerede et antimilitaristisk standpunkt.
Feltpræstordningen har været med til at give vort lands oprustning og vort folks militarisering et tyndt lag religiøs fernis, hvilket har medvirket til, at Danmarks ulykkelige deltagelse i angrebskrige og besættelser i fjerne lande har opnået politisk opbakning.

12/22/2011

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for december 2011

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page