Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 2. november 2010 / Timeline November 2, 2010

Version 3.5

1. November 2010, 3. November 2010


11/02/2010
Aktindsigt i krigen
Af Holger Terp
Information skal have stor ros og tak for at bevare Afghanistankrigen på den politiske dagsorden. Det er nu med al tydelighed vist at krig er barbari og en forbrydelse mod menneskeheden.Tilbage står nu blot at få trukket de danske soldater hjem, så de ad åre kan komme til at sove nogenlunde rimeligt om natten.
Danmarks krigsdeltagelse har også vist, at det kun er dem der har noget at skjule, der hemmeligstempler dokumenter.
For at undgå at Danmark i fremtiden kan deltage i krige må politikerne nedruste forudsætningerne for at vi nu har været i krig i ni år. Først og fremmest skal de militære efterretningstjenester nedrustes på samme måde som USA beskar sine efterretningstjenester efter Vietnamkrigen. Dernæst skal arkivlovgivningen liberalisres og demokratiseres således at det bliver muligt at analysere beslutningsprocesssen op til Folketingets fatale beslutning om at erklære krig mod Irak. Kun på denne måde kan de ansvarlige politikere sige undskyld.

11/02/2010
Enhedslisten vil have frist for fange-undersøgelse
Enhedslistens forsvarsordfører Frank Aaen vil ikke finde sig i, at sagen om den danske behandling af fanger skydes til hjørne. Han kræver en fast deadline allerede næste forår. Samtidig kræver han, at der allerede nu ændres praksis i Afghanistan for at forhindre mishandling af de fanger, der tages under danske operationer

11/02/2010

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for november 2010

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page