Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 26. Oktober 2009 / Time Line October 26, 2009

Version 3.5

25. Oktober 2009, 27. Oktober 2009


10/26/2009
Det gamle tv-signal lukker
Det analoge tv signal til antenner lukker 1. november 2009.
Af Holger Terp
Og gud ske tak og lov for det.
Det gamle tv-signal ejet af reaktionære medievirksomheder og styret af politikere for hvem begrebet demokrati kun var deres egen ret til at have offentlige meninger.
Det gamle tv-signal et kostbart tilbud man ligesom med tilbud fra mafiaen ikke kan sige nej til, hvis man er medlem af en antenneforening.
Det gamle tv-signal styret af tågehornet fra Gladsaxe og personer der aktuelt har taget navn efter et fascistisk parti under besættelsen. Hvor Enhedslisten og Dansk folkeparti ikke har lige store sendeflader.
Det gamle tv-signal der glemte debatten om Danmark som et befæstet fattighus og en befæstet dårekiste, hvor Danmarks militarisering ikke er til debat og hvor fredsgrupperne gøres til grin.
Det gamle tv-signal der glemte at følge op på de mange politiske skandaler. Den manglende FET-kommission, de manglende undskyldninger fra PET over politiske ulovligheder siden 1945, den manglende adgang til PETs arkiver, Thulearbejdernes ødelagte helbred og erstatningssager osv., osv..
Det gamle tv-signal der gav begrebet genbrug et helt nyt indhold med genudsendelser af den ene reaktionære holdning efter den anden i hovedsageligt amerikanske dåseserier. Dåseserier som ikke bare gik på omgang mellem de forskellige tv-kanaler, men også genudsendes den ene gang efter den anden og uden at det medfører rabat i tv-licensen.
Min kone elsker at læse alle slags kriminalromaner og se kriminalfilm i TV. Efter at have læst morgenaviserne jubler hun: der kommer en kriminalfilm i aften i fjernsynet. Efter at forestillingen er begyndt lyder det næsten hver eneste gang: øv, den har jeg set, men jeg kan ikke huske, hvad det var for en kanal der sendte den. DR TV 1 er i øjeblikket ved 117 genudsendelse af Morse serien.
Det gamle tv-signal der sendte den ene reklame efter den anden, også selv om der står reklamer nej tak ude på døren, og hvor det er umuligt at fravælge reklamer for produkter og tjenesteydelser man ikke har brug for. Jeg har ikke brug for flere eller nye biler, computere, forsikringspremier, kogeøer og samtalekøkkener eller telefoner og det er elementært, at det kun er forbrugerne der i den sidste ende betaler regningerne for reklamerne.
Det gamle tv-signal hvor politirapporter, sport og sundhedsfundamentalismen er de vigtigste emner. Hvor den analyserende journalistik er pist borte. Alle klapper i deres hænder når der bruges penge til en forbedring af den kollektive jernbanetrafik i hovedstadsområdet. Beløbet svarer til et halvt års danske militarismeudgifter.
Det gamle tv-signal som er vestnocentrisk i holdning, hvor der aldrig kommer eksempelvis afrikanske eller latinamerikanske spillefilm aften efter aften og weekend efter weekend.
Det gamle tv-signal som dyrker de unges kroppes dans og underholdning i, hvad der for et par generationer siden var underholdning ved familiefester og ikke lader tanker komme til orde, fordi der kun er 10 sekunder til næste indslag.
Det gamle tv-signal der blev sendt på stadig større og bedre skærme uden at kvaliteten af det sendte blev forbedret samtidigt.
Det gamle tv-signal giver anledning til overvejelse om nye medier.
Lad være med at købe det gamle tv-signal i en ny indpakning. Skab Jeres egne medier. Det er ikke så svært. Og støt de alternative medier der ikke er en del af det gamle tv-signal.

10/26/2009

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for oktober 2009

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page