Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 2. december 2009 / Time Line December 2, 2009

Version 3.5

1. December 2009, 3. December 2009


12/02/2009
Konverterings- og samarbejdsproblemer for viderekommende
Af Holger Terp
Jeg har et stykke tid siddet og skrevet et halvfærdigt dokument der efterhånden var nået op på 43 sider, cirka 150 noter, både fortløbende og med tegn og en små 25 – 30 illustrationer. Dokumentet er skrevet i Open Office 3. Jeg tog hele tiden sikkerhedskopier af dokumentet og gemte dem som pdf-filer, så jeg kunne kontrollere om sidenombrydningen af pjecen var korrekt. En dag jeg tænder for computeren kommer der en mig ukendt cyclic redundancy error, da jeg forsøger at åbne tekstdokumentet. Resultatet af fejlmeddelelsen er, at at filen ikke kan åbnes. Og ligemeget hjælper det, at Open Office 3 tilbyder at reparere den ødelagte fil. Write går i selvsving – og der kommer ikke andre meddelelser hver gang programmet startes end at filen ikke kunne repareres.
Nå, men så var der jo sikkerhedskopien. Det burde jo være muligt at eksportere data og sideombrydning tilbage til skriveprogrammerne. Nej. PDF har kun en indbygget ren tekst eksport.
Jeg forsøger mig på nettet og kan ikke finde et eneste open source eller freeware program som kan konvertere pdf-filen til noget fornuftigt. Kun en række pebrede shareware programmer. Ikke engang min tidsbegrænsede udgave af Adobe Reader Professionel 6 virkede efter hensigten. Så downloader jeg den nyeste udgave af Word Perfect kontorpakken som roser sig af, at kunne arbejde direkte med pdf-filer. Og sikke et resultat. De første par sider så nogenlunde ud, men så begyndte den nye kontorpakket at opfatte noget af teksten som grafik og glemte tilsyneladende at grafikken i filen var formateret til en bestemt størrelse. Der gik stor ged i den, manner. I øvrigt er grafikhåndteringen også et problem i nogle af sharewareprogrammerne. Nå jeg har bidt i det sure æble og er begyndt forfra også selv om det vil tage en fjorten dages arbejde at genskrive dokumentet og jeg havde bedre ting at give mig til.
Et lille tidsskrift sideombryder jeg con amore for en lige så lille forening. Filen sendes normalt som Word fil til bogtrykkeren, men så i dag har jeg oplevet at når jeg eksporterer fra Open Office til Word 2003 så smider den grafikken ud og laver spalter om til sektorskift, så nu håber jeg at bogtrykkeren enten kan håndtere pdf-filer eller Open Office-filer.
Tekstbehandlingsprogrammer er som regel gode på hver deres måder, men samarbejde i det praktiske liv kan de altså ikke er det nu min erfaring.

12/02/2009

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for december 2009

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page