Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 18. August 2009 / Timeline August 18, 2009

Version 3.5

17. August 2009, 19. August 2009


08/18/2009
De irakiske asylansøgere
Af Bestyrelsen for New Outlook
Bestyrelsen for den dansk-jødiske fredsbevægelse New Outlook er dybt chokeret over den uhyggelige rydning af Brorsons Kirke onsdag nat, der for os at se leder tanken hen på de danske myndigheders behandling af jødiske flygtninge fra Nazityskland i sin tid.
Dette sagde Anders Fogh Rasmussen undskyld for 60 år efter, men nu nægter man øjensynligt at tage ved lære af fortidens fejltrin.
Mange af vores ældre medlemmer har selv oplevet nazitiden og at være på flugt. Vi kan levende sætte os ind i, hvad de irakiske asylansøgere gennemlevede den nat, de blev hentet ud af Brorsons Kirke, og vi stiller os uforbeholdent på asylansøgernes side.
Vi er enige i, at loven skal overholdes, men der er for os at se intet i loven, der hindrer at tildele humanitært ophold, hvor det er ret og rimeligt.
Det er rystende, at regeringen i denne sag danser efter Dansk Folkepartis pibe. Det er også meget skuffende at se den socialdemokratiske partiledelse optræde som regeringens og Dansk Folkepartis forlængede arm og SF-ledelsens taktisk bestemte tavshed overfor uhyrlighederne.
Vi opfordrer alle anstændige borgere til at forlange, at regeringen finder en medmenneskelig løsning for irakerne – og socialdemokrater og SF'ere til at få deres partifæller til at sætte medfølelsen med de trængte asylansøgere over jagten efter ministertaburetter.

08/18/2009

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for september 2009

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page