Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 22. April 2009 / Time Line April 22, 2009

Version 3.0

21. April 2009, 23. April 2009


04/22/2009
Værnetvang for kvinder?
Af Holger Terp
De vise grundlovsgivere som i 1849 og senere har givet os en lov som tvinger alle mænd på session, havde ikke i deres vildeste fantasi kunnet forestille sig, at den samme tvang også skulle omfatte kvinder.
Det siger en hel del om politikernes panik vedrørende forsvarsministeriets manglende evner til at rekruttere personale under den nye danske militarisme som bl.a. udtrykker sig i dansk krigsdeltagelse i Afghanistan.
Politikerne er her helt ude af trit med befolkningen og det ved de godt.Befolkningen vil ikke den nye danske militarisme og ser for den sags skyld heller ikke nogen grund til de omfattende materielinvisteringer som forsvarskommissionen nyligt har barslet med. Brug hellere pengene på hospitaler, får jeg af vide, når man snakker med folk om det.
Når politikerne er ude af trit med befolkningen omkring værnetvangen hænger det sammen med det simple forhold, at oplysningerne omkring sessionspligten altid har været underbelyst. Det har i perioden efter 1849 været umuligt at finde statistisk materiale om de personligheder som ikke ville i uniform.
Igennem længere tid har jeg arbejdet med at finde statistisk oplysninger om Sessionsbehandlede, Værnepligtige, Arbejdssoldater / hjælpetropper, Genindkaldelser, Frinumre, Værnepligtige i CF/Beredskabsstyrelsen, Frivillige i CF, Militærnægtere overført til CF, Kasserede, utjenestedygtige værnepligtige, Sessionsudeblivelser, Militærnægtere, Hjemmeværnsnægtere, Kasserede, tilbageførte militærnægtere, Uskikkede til militærtjeneste, Desertørsager, herunder rømninger Totalnægtere, Selvmord blandt værnepligtige og befalingsmænd, Civilforsvarsnægtere, Militærnægtere pga genindkaldelser Jehovas Vidner totalnægtersager og 11 ugers militærnægtere.
Danmarks statistik har bekræftet, at der ikke findes statisk dokumentation af andet end antallet af sessionsbehandlede og også Garnisionsbibliotekets fagreferant har meddelt, at der ikke er statistisk materiale om disse emner.
Den manglende dokumentation af den danske værnepligts udviklling antyder, at politikernes ide om, at vi skal leve i et befæstet fattighus, hvor der er råd til kampfly, men ikke råd til hospitaler, savner grundlag blandt befolkningen.

04/22/2009

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for april 2009

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page