Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 4. Oktober 2001 / Time Line October 4, 2001

Version 3.5

3. Oktober 2001, 5. Oktober 2001


10/04/2001
Navnene på modtagerne af The Right Livelihood Award 2001 offentliggøres i Stockholm. Årets prismodtagere er: Trident Ploughshares ved Ellen Moxley, Angie Zelter og Ulla Røder, hædres som et eksempel for principiel, åben og ikkevoldelig direkte aktion for at befri verden for kernevåben.
Den israelske fredsbevægelse Gush Shalom og dens grundlæggere Uri og Rachel Avne-ry, (Israel), som har vist vejen til fred mellem israelere og palæstinensere; med mod og udholdenhed i årtier har de arbejdet for at fremme dens accept og implementering. Juryen hædrer Uri og Rachel Avnery og alle Gush Shalom aktivister for deres faste overbevisning under de mest vanskelige og farlige omstændigheder; at fred og en afslutning på terrorisme kun kan gennemføres gennem retfærdighed og forsoning.
Leonardo Boff, (Brasilien), en af grundlæggerne af befrielsesteologien i Latinamerika.
Juryen hædrer Boff for hans inspirerende indsigt i forbindelserne mellem menneskelig spiritualitet, social retfærdighed og ansvar over for naturen.
José Antonio Abreu, (Venezuela), grundlæggeren af the National System of Children and Youth Orchestras, som har bragt musikkens glæder til utalrige børn og samfund, specielt blandt de fattige.

10/04/2001

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for 2001

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page