Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 30. maj 2001 / Time Line May 30, 2001

Version 3.0

29. Maj 2001, 31. Maj 2001


05/30/2001
Våbenhandlere afsløret i rapport fra Fund for Peace
I en rapport offentliggjort i dag kræver The Fund for Peace at de amerikanske myndigheder anklager to våbenhandlere, Sarkis Soghanalian og hans tidligere partner Charles Acelor. 'Arms Trafficking: Closing the Net' dokumenterer hvorledes disse våbenhandlere købte våben fra Jordan som tilsyneladende skulle til Peru, men sendes til FARC oprørere i Colombia.

'Arms Trafficking: Closing the Net' er anden del af en Fund for Peace " triologi" søsat i januar 2001 med publiceringen af 'Casting the Net? Implications of the U.S. Law on Arms Brokering,' en omfattende analyse af amerikansk lov af Loretta Bondl, The Fund for Peace Advocacy Director, og forskningsassistent Elise Keppler. Den tredje del af denne "triologi," et forslag til en traktat om et internationalt kontrolorgan for financieriing af våbenhandel, offentliggøres under FNs konference om små våben i juli i år, skriver U.S. Newswire.

05/30/2001
Russisk våbensalg til Syrien
Russerne har accepteret at modernisere den syriske hær i forbindelse med en større våbenhandel til en værdi af mere end en milliard dollar, skriver DEBKAfile Exclusive.

05/30/2001

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for maj 2001

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page