Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 31. maj 1997 / Time Line May 31, 1997

Version 3.0

30. Maj 1997, Juni 1997


05/31/1997
Star Wars i amerikanske biler
Den amerikanske bil-industri skal udvikle nye motorer med hjælp fra Pentagons militære computere, der har ligget delvist ubenyttet hen siden krigen mod Irak. Den enorme datakraft skal benyttes til at udvikle mere effektive motorer. Det første projekt bliver en lavenergi-bil med en gas-turbine generator hentet fra cruise-missilerne, skriver Århuus Stiftstidende.

05/31/1997
Billigere brintbomber på vej
Amerikanske forskere har ansøgt om en bevilling på 13 milliarder kroner til forskning i billigere og simplere brintbomber. En brintbombe kan være flere tusind gange stærkere end almindelige atombomber. Hidtil er brintbomberne blevet antændt med en atombombe, men forskerne vil nu tænde med en laserstråle. Samtidig kan selve brintbomben laves af grundstoffet deutorium, der er langt billigere end uran, oplyser Århuus Stiftstidende.

05/31/1997
Engelske Gurkha-soldater på discountpension
De små nepalesiske bjerg-soldater Gurkhaerne har i mange år gjort tjeneste i den britiske hærs regimenter. De fleste er nu blevet sendt hjem i takt med at det britiske imperium blev mindre, senest fra Hong Kong. Ghurkaerne har hidtil fået mindre i løn end deres britiske kollegaer, men det har de lige fået lavet om. Til gengæld er pensionen uændret lav. De britiske soldater får 450 pund om måneden, mens Ghurkaerne må nøjes med 15-20 pund, meddeler Århuus Stiftstidende.

05/31/1997

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for maj 1997

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page