Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 9. december 1997 / Time Line December 9, 1997

Version 3.5

8. December 1997, 10. December 1997


12/09/1997
Sverige vil droppe kystforsvaret
En russisk invasion er så usandsynlig, at Sverige nu gør klar til at nedlægge kystforsvaret. Det er meldingen fra chefen for det svenske forsvars strategiafdeling, der mener at beslutningen kan træffes inden for det kommende år. Sverige vil så fjerne kystartilleri, søminer, ubåde og de omfattende installationer, der er sprængt ind i huler i grundfjeldet, skriver Jyllands-Posten.

12/09/1997
Rusland alligevel mod miner
Rusland er klar til "inden for rimelig fremtid" at tilslutte sig den internationale traktat, der forbyder antipersonelle landminer. Traktaten vil blive underskrevet inden for den nærmeste fremtid, når Rusland har fået ændret landminefelterne ved atomkratværker og militære installationer, oplyser Politiken.

12/09/1997
USA retter atomraketter mod Kina
Præsident Clinton har udstedt et nyt direktiv, der ophæver Ronald Reagans gamle ordre om, at USA skal være i stand til at vinde en global atomkrig. Det frigør raketter, der nu i stedet rettes mod endnu flere mål i Kina. Samtidig åbner den nye instruks for, at atomtruslen skal bruges mod fjender, der anvender kemiske eller biologiske våben - som det skete under Golfkrigen, meddeler Jyllands-Posten.

12/09/1997

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for december 1997

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page