Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 1. April 1951 / Time Line April 1, 1951

Version 3.0

Marts 1951, 2. April 1951


04/??/1951
I Pakistan bliver den politiske situation stadig alvorligere: Chefen for generalstaben, Akbar Khan, er blevet arresteret sammen med et vist antal officerer under de alvorligste anklager (forræderi, oprør). Disse foranstaltninger er blevet truffet af regeringen Liaquat Ali Khan for at komme en voksende opposition i forkøbet; det forekommer sandsynligt, at oppositionen inden for militære kredse motiveres af Liaquat Ali Khans eftergivenhed over for De forenede Staters krav, for det synes nu at blive bekræftet, at luftbaser er blevet overgivet til De forenede Stater, saaledes som sheik Abdullah har hævdet lige siden september.
Det er vanskeligt at forudse, hvor langt den uenighed, som de sidste undertrykkelsesforanstaltninger afslører, vil gaa. Hvad angaar oprettelsen af en fremskudt amerikansk base i Kashmir tæt ved den sovjetiske grænse, saa vil en saadan næppe kunne finde sted uden et svar fra russisk side, skriver Internationale Perspektiver, 05/15/1951.

04/01/1951
Det amerikanske senats kommittee for uamerikansk virksomhed publicerer rapport om den kommunistiske fredsoffensiv, omklamring af fredsbevægelsen.

04/01/1951
The U.S. Senate Committee on un-American activities publishes report on the Communist peace offensive, the embracing of the peace movement.

04/01/1951

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page