Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 25. Oktober 1948 / Time Line October 25, 1948

Version 3.5

24. Oktober 1948, 26. Oktober 1948


Undervisningsministeriets bekendtgørelse af 12. oktober 1948.

Bekendtgørelse agående skolernes højtideligholdelse af Forenede Nationers dag den 24. oktober.

Forenede Nationers generalforsamling vedtog den 31. oktober 1947 enstemmigt en resolution om, at den 24. oktober, den dato, på hvilken Forenede Nationers pagt trådte i kraft, fremtidig skal benævnes og fejres som Forenede Nationers dag. I samme resolution udtales, at dagen skal anvendes til at oplyse landenes befolkninger om organisationens formål og virksomhed og til at vinde folkenes støtte for Forenede Nationers arbejde. I resolutionen opfordres medlemsstaterne til at medvirke til, at dagen bliver fejret på en sådan måde, at den går ind i befolkningernes bevidsthed som en mærkedag.

På foranledning af Dansk Samråd for Forenede Nationer - en organisation, som er dannet af en række faglige og kulturelle foreninger, og som bl. a. har tilslutning fra samtlige politiske partier - er der til skolerne udsendt nogle tryksager angående Forenede Nationer og de derunder virkende organer, og samrådet har under henvisning til den store betydning, som der fra alle sider er enighed om at tillægge den almindelige forståelse af og tilslutning til de ideer, som danner grundlaget for Forenede Nationer, anmodet ministeriet om at henlede opmærksomheden på dagen og de store forhåbninger for menneskeheden, som må knytte sig til det nye verdenssamfunds bestræbelser.

Idet ministeriet kan tiltræde tanken i samrådets henvendelse, skal man herved henstille, at lejligheden benyttes til at give eleverne oplysning om Forenede Nationers formål og virksomhed i det omfang og under den form, som skoleledelsen i det enkelte tilfælde måtte finde formålstjenligt.

Da den 24. oktober i indeværende år falder på en søndag, vil mandag den 25. oktober, eventuelt en efterfølgende dag, kunne benyttes til det anførte formål.

Hvilket herved bringes til almindelig kundskab.

Undervisningsministeriet, den 12. oktober 1948.
Hartvig Frisch.
G. Hendriksen.
12475 J. H. SCHUlTZ A/S
KØBENHAVN

10/25/1948
Første FN-dag i danske skoler.

10/25/1948

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for oktober 1948

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page