Det danske Fredsakademi

Kronologi over fredssagen og international politik 17. november 1941 / Timeline November 17, 1941

Version 3.5

16. November 1941, 18. November 1941


11/18/1941
Justitsministeriets Cirkulæreskrivelse vedr. Kommunistloven
'Ifølge § l, Stk. 2, i Lov Nr. 349 af 22. August 1941 om Forbud mod kommunistiske Foreninger og mod kommunistisk Virksomhed er kommunistisk Virksomhed eller Agitation af enhver Art forbudt, hvilket gælder, uanset om der foreligger Tilslutning til nogen Forening.
Paa given Foranledning skal man anmode D'Herrer om at have Opmærksomheden henvendt paa, om der i Politikredsen sker Uddeling af Skrifter, Pjecer o. lign. af kommunistisk Indhold, foretages Bemalinger eller Paaskrifter paa Plankeværker, Gader eller lign. af saadant Indhold, eller foretages Indsamling af Penge eller andet til kommunistiske Formaal.
Der bør navnlig fra Politiets Side føres Kontrol med, om der paa denne eller anden Maade foretages kommunistisk Agitation paa Kontrolsteder for Udbetaling af Arbejdsløshedsunderstøttelse, i Folkekøkkener eller paa lignende Steder. I Tilfælde af Bemalinger og lignende bør der foruden energisk Efterforskning iværksættes passende Forholdsregler for at hindre Gentagelser, f. Eks. ved øget Patrouillering. Bemalinger skal fjernes saa snart som muligt, efter at der er optaget Beskrivelse, evt. Fotografi, og, hvor det er muligt, sikret Prøver af den anvendte Maling.
Forsaavidt Overtrædelse af fornævnte Bestemmelse konstateres, bør der straks indledes Undersøgelse til Udfindelse af Gerningsmanden, og Sagen, der som meddelt i Justitsministeriets Cirkulæreskrivelse af 4. September 1941 henhører under Statsadvokaten for særlige Anliggender, bør fremmes med størst mulig Hurtighed. Indberetning til Statsadvokaten for særlige Anliggender bør ske omgaaende, og uanset om Gerningsmanden kan findes'.

11/17/1941

Top


Gå til Fredsakademiets forside
Tilbage til indholdsfortegnelsen for november 1941

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page