-
- En af kornfrugt, især maltet byg, med tilsætning af
humle og lignende, ølgær og vand, brygget drik.
Ølbrygning og drikning af øl kendes siden oldtiden og fremefter og i alle kulturer.
- Se opslaget om öl i Kulturhistorisk leksikon for nordisk
middelalder, bd. 20 spalterne 689-714.
- Se også: Alkohol ; Alkoholreklamenævnet ;
læskedrikke.
-
- Alkoholstatistik 2015. Nationale data. / :
Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut, 2015.
Betænkning vedrørende konkurrenceforholdene for
øl og mineralvand.
/ : Afgivet af den i henhold til lov nr. 128 af 31. marts 1949
nedsatte trustkommision, 1960. ; Betænkning 246)
Bryggeriernes produktion af øl kan deles i to hovedgrupper,
beskattet og skattefrit øl. Ved ølproduktionen
fremkommer affaldsproduktet mask, der afsættes til foderbrug.
Foruden øl fremstiller bryggerierne som regel også
mineralvand. Denne vare fremstilles tillige i et stort antal
»rene« mineralvandsfabrikker.
Endelig fremstiller en del bryggerier forskellige biprodukter til
salg, navnlig malt og maltprodukter, ølgær og
gærprodukter.
Statistik for glasemballage. / : Miljøstyrelsen,
2003.
Send
kommentar, email eller søg i
Fredsakademiet.dk